Erm..

mesti korang pelik ngan tajuk aku tuh?

apekah itu?

aku nih budak zaman 80’s..

Tapi x pasan kewujudan Mimaland nih?

Cuma manusia yang hidup zaman 70’s and 80’s jer yang tau kewujudan Mimaland nih..

Mimaland nih owang kata seperti Sunway Lagoon tapi dekat Gombak..

Dibuke 1975 tapi ditutup 1993 sebab ada kejadian tanah runtuh/tanah mendap..

Mengikut cite orang, kat sana dulu orang suke picnic, swimming, siap ada chalet lagi..

Pastu ada patung dinasour lagi..

Aku x berapa tahu sgt..

Google pun x banyak input..

Tapi serius kata la..

Sepanjang idup aku selama dekat 24 tahun nih..

Baru kali nih first time dengar pasal recreational park bernama Mimaland..

Tapi memang dah tak der pape dah kat Mimaland tuh..

Dah tenggelam dek hutan..

Ruginye sebab dengar kata memang famous la tempat tuh dulu..

apa kata anda?

setelah aku godek2 dapat gak pic mimaland nih..

aku tepek kat sini untuk korang sume..

erm..kredit to http://25th-anniversary.fotopages.com/ for all pictures uploaded here..

mimaland

mimaland-2

erm..mi la dinasour yang ada kat Mimaland..

Banyak sebenarnyer..

kat belakang tuh nampak ada satu lagi dinasour yang boley terbang..

mimaland-3

permainan inipun ada kat situ..

erm.

tadi tanya kat mak..

Mak tau ker pasal Mimaland nih?

Erm, mak kata tau..tapi mak kata lagi x dapat sambutan sangat dulu..

tak tau kenapa..

mimaland-4

ni tempat makan…

mimaland-5

yang nih memang ala2 Sunway Lagoon la..

hehe~