Happy to meet my father’s parents..

Atok n nenek di kampung dah lama menanti..

Last Qurban Feast we cannot make it since my father felt to ill (actually demam sebulan)..

Ingatkan kena demam ciku****ya..fortunately not..

Just demam biasa jer..

Actually dis time, we go to other 2 places instead of visiting our atok n nenek..

First, we stayed one nite at Cherating..mandi-manda and enjoy!

Pic di bawah nih kami 3 beradik ready before mandi laut..

yeah!

dscn3243

Aksi di pantai juga kami rakamkan..siap ada pelampung tayar lagik..

layaaannnn..

bestnye..

dscn3257

Sempat jugak la wat aksi lompat2..

I like..

dscn3291

Next day, we headed straight to our kampung and stayed for 2 nites..

Last day, we headed back to KL..but..

sempat singgah Cameron Highland..

errr..betul ker singgah nih..

Kalu ikutkan jauh gile perjalanan balik kitorang..

Masa balik tuh..bertolak kul 10…

Ikut Kenyir, tembus Gua Musang..pastu baru masuk Pahang n then Cameron Highland..

Sampai sana dalam pukul 3 (kalau x silap la..)

Gedebak-gedebuk, jalan2 kat Strawberry Farm, makan Strawberry fresh

dscn3316

and then beli belah kat Tringkap..

Kul 5 camtu, kami balik..

Balik lalu Perak..

Dalam Kul 10 camtu baru sampai Puchong..

Can U estimate how many hours we are on the road..?

Lama dan sungguh penat..

Dengan jalan yang agak sesak..

Biasa la kan cuti perayaan..

tapi, kami memang eager nak naek Cameron Highland becoz thats our first time ever been there..

Umur dah abes remaja baru dapat peluang..

isk2..

Bila tanya ayah..

“kenapa ayah x bawak kitorang gi Cameron Highland masa kitorang kecil?”

Jawapan ayah..

“macam mana nak bawak, nak balik kampung dulupun semua anak2 ayah muntah2..dengan ‘mok jea'(mak kami) pun sama muntah…”

haha~ye tak yer jugak..kitorang masa childhood dulu mmg pantang naek kete jalan jauh2..mesti ayah kena bawak plastic bag byk..

Dengan jalan ke Cameron Highland yang bagaikan ‘ular kena palu’ nih, lagi la mustahil kitorang dapat tahan kan…

haha~

Sudahnya, bila memasing dah besar n xde dah penyakit ‘mabuk jalan’ nih, baru ler ada chances nak melancong..

Kalu idak duk umah je le..

x pun gi MORIB or PD jer..