dah 3 hari aku accident..

mmg rasa x selesa langsung..

seksa sket pun ada.

tapi orang kata..

sakit nih nak cuci dosa..so, aku terima la dengan redha..

semalam..sempat lagi nih nak kuar jenjalan ngan bf..

saja jer sebenarnya..

instinct nak kuar tu cukup kuat..

so, first place we go to Mid Valley..

tapi humang aih…nak masuk parkingpun jam..

memag byk lagi space kosong..tapi aku dah dapat bayang betapa crowded nyer dalam tuh nanti..

apepun..dah sampai kan..so, trus jer la parking..

after that, hajat hati nak buang hajat kecil..

tapi kan..

hmm..cancel je la cuz toilet yang satu tuh penuh..siap ada 2,3 orang beratur kat luar pintu each toilet..

tangguh je la dulu yer..

bf lak ajak gi atm..nak kuar duit..

actually duit pun dah menipis since skang nih ujung2 bulan..

next week baru nak dapat gaji..

x sabarnyer..

sampai jer kat CIMB Bank, tup2 tgk keadannya lagi worst dari kat toilet tadi bukan takat 3 orang..malah 10 orang sedang que..dan kitorang jadi owang yg ke sebelas n dolas..

huhu..

sabar2…

Erm..lepastu baru la masuk mall…

Aduh..mmg betul la jangkaan awal aku tadi..

crowded sangat2..

tapi x peduli …

hajat aku yang terbantut tadi mesti di tunaikan..

bf aku kata..elok gi aras atas..xramai orang sgt..

more higher more better..

Betulpun..

Alhamdulillahh…x perlu beratur pun..

Now, time to pray…

aduh la…kat surau pun melampaunyer ramai…

tapi dek kerana dah biasa..aku wat2 cooll…

erm…berjaya gak aku solat walaupun keadaan cukup bising dan messy…

then, ingat nak makan tapi…

huhu…

as I mentioned before..mall nih crowded..

sure la sume kedai2 makan pun penuh..

bukan takat penuh..tapi siap beratur lagi..

tak sanggup la nak beratur..

so, kitorangpun decide nak kuar dari mall tuh..

hajat nak gi alamanda..

harap2 keadaan di sana x sehebat sini la..

tapi dek kerana lapar sangat..

kitorang gi la La Boheme..

beli roti tuk alas peyut..

after that kitorangpun jalan nak balik ke parking kete..

tetiba ada sorang minah beraju kurung pink tegur..

wahaaa….shira rupenyer..

shira nih best fren aku masa study kat U..

Skang dier da jadi tutor kat UM..

Katanya die gi situ naek bas dari UM..

Tengah rushing tu sebab die tgh ada kursus..

sempat lagi gi shopping..

so, kitorang x sempat nak borak lama la..

huhu…

hopefully will see u again soon…

Kepada yang baru nak belajar shopping ujung2 tahun macam nih…

dinasihatkan ready and prepare fizikal dan mental..

kalo x..korang akan rasa sosak napas la~

Apa yang aku citer nih hanya secebis pengalaman shopping di kala sales tgh meriah kat shopping mall..

tapikan kat Alamanda x berapa meriah…

tapi bile dah kul 6 baru la start meriah..masa tuh nak cari parkingpun payah..

so, ape2pun yg u all nak wat..lu pikir la sendiri..(pinjam ayat nabil)

Asslalamualaikum~

p/s the truth is aku x sempatpun nak shopping kat mid valley…alahai..huhu..