Saya hanya beraya di bandar..

tidak di kampung..

sebab kampungku ialah bandar..

or..

bandar itu ialah kampungku..

26hb : 2nd last working day b4 a week holiday..x sangka lak dah tua2 ‘abes study’ nih maseh ada chance collect duet raya. boss2 (bukan 1 tpi 3..) baaaagiii…yahoo….total amountnya?..isy2..x byk..cukup ler nak bayar  tol kalo nak balik utara nun..hehe..tq so much boss..

..27hb : last day working..b4 cuti oliday.. boss ramai dah balik negeri..so, berapa kerat je la yg ada kat opis nun..sume dah ilang mood keje..mood raya jer…tepat 4.45pm sumer dah cabut lari..me? da plan nak kuar berbuka n shoppin2 ngan bf..so, die dah ready kat depan company..yeay! Berbuka ngan satay kajang tuh..pastu gi danau kota..first time tuh gi sana..happening sangat..ada la beli itu ini..2 kali round danau kota..daripada lengang xder org..sampai la rasa nak sesak napas sebab ramai sgt orang..ley lak terjumpa mmber U kat sana..sempat gak la dapat cubitan kat lengan sebab ‘usik’ die..maksud usik di sini ialah bergurau menggunakan suara yer. haha..

28hb :Berbuka puasa ngan kawan2 my sis di Sunway Pyramid..Tapi malang sket la ritu..First hajat nak break our fast at Pizza Hut but unfortunately x ley nak wat reservation. So, kamipun wat decision tuk jalan2 cari pasal dulu..trus lekat lak kat jusco..Alih2 bila sampai Pizza Hut, meja dah full..tepaksa le kami berbuka ngan La Boheme Pizza dulu..Nak jugak tuh masuk Pizza Hut..biar lambat asal dapat.So, bila jam sudah kul 9 lebey, kitorang masuk la Pizza Hut. Selamba jer duk kat meja yg banyak sampah atas meja. (belum kemas). Bila waiter sampai, kitorang di halaunyer pulak..die kata nak kemas dulu meja..bila dah kemas kang die datang panggil..Aisey man..malu la pulak dah..da la amek port paling ujung..huhu.. akhirnya dapat gak la pizza nyer.. tapi kitorang la customer paling last kuar coz rupanya Pizza hut kat situ close kul 10..Aduyaii..x puas lagi lepak situ dah kena balik..huhu..

29hb :Berbuka puasa wif sahabat baek masa kecik2 dolu2…sian sobab x dapek nak order nasi2 goreng orang melayu..sobabnya tukang masaknya udah mulai cuti rayo…selekeh tul la..tepaksa ler bebuka ngan lauk2 mamak style..bedal je la labu.. After Isyak pula kami sekeluarga pulak beramai-ramai menyesakkan lagi Jln Masjid India dan Jln Tunku Abdul Rahman (TAR). Selain menyaksikan fashion2 show yang dijayakan oleh lelaki2 gagah yang berpakaian seperti wanita, ada juga yg berlagak seperti patung dengan mengeraskan diri mereka di depan gerai…selain itu ada juga perempuan yg berbaju melayu bagi melariskan lagi produk masing2…meriah2…kami pulang pabila jam dah masuk kul 12.

30hb : last day puasa..after masak rendang, kuah kacang, nasi impit dan masalodeh sama sambal tumis, aku ngan my sis kuar lak shopping kat Giant..x der  la ape sgtpun yang di beli..takat nak menambah bekas nak isi kek ngan gelas 10 biji..yg lain tuh cam x penting mana pun..saja je perabih duet..huhu..

1st day RAYA : Macam biasa la yg awal2 tuh kan..sume org pun wat kan..pastu pi kubur nenek..ziarah..

pastu orang datang beraya umah..petangnya, kita lak beraya umah orang sampai malam..

2nd day RAYA : Kali nih orang jer datang beraya ke rumah kita..kite x gi mana2..

3rd day RAYA : Kali nih kiter jer raya umah orang..orang x raya umah kiter..

4th day RAYA : AKTIVITI BEBAS..?

5th day RAYA : Pi majlis pertunangan abang saudara di KOTA DAMANSARA.. Anak dato tuh.. Turn aku bile lah yer..tapi x mo langkah bendul.. Aida cepat2 kawen haa…hehe..

Pastu balik umah sedara-sedara lain lak datang.. kita duk umah jer pastu..lagipun esoknya dah kena kerja..hoho…