Sebelum keluar dari pulau, sempat bergambar for da last time in front of KEDONDONG..

Kami berdua paling last sampai Jeti..

Biar lambat asal selamat..

Betul x?

Actually, the original plan after check out from Kenyir is only to shopping at Pasar Payang..The Most Famous market in Terengganu..

Located at Kuala Terengganu and near Istana Terengganu..

Tapi, lepas tu kitorang sempat lepak sekejap di Pantai Batu Buruk yang letaknya kat Kuala Terengganu gak..

X jauhpun from Pasar Payang..

Kat Pasar Payang x snap satupun pic..

Too excited to shopping…

haha..

Kami(merujuk kepada aku n aida) terserempak dengan HELIZA AF5..

Memang die cantik sangat..

Tapi xder pun orang serbu die..

Finally, after mengempiskan poket, ayah bawak pi pantai..

Tu Ayah tengah jeling pantai dari kete..

Ini la pemandangan yang dapat disaksikan di Pantai Batu Buruk nih..

Kat mana la Batu Buruk tu yer?
x jumpe pun..

Siap gi singgah kedai tepi jalan beli nugget, fishball, sotongball dan lain2 n lepak makan tepi laut..

xder keje..

Sempat aku snap aksi dorang after crossing the road to foods stall..

Ni antara menu2 menarik yang ada..

Nampak x, ikan gorang tepungpun ada..

haha..

Aku lak snap ngan alip..

Lepastu, kami ada la singgah satu masjid..

Jumpa la seekor kucing ala2 siam..

Sempat la bermesra-mesra sambil bagi makan lebihan nugget pada kucing tuh..

Tengah main2 ngan die baru la perasan yang kucing ni cacat..

Kaki belakangnya 1kudung..

Tak caye tgk le pic bawah nih..

Kesian sangat..

Kitorang bagi die makan sampai die kenyang..hopefully..

Then, adek want to get his new shoes..

Die kata product bundle kat Terengganu berkualiti dengan harga berpatutan..

So, sempat singgah kedai bundle tepi jalan on da way back to umah Atok..

Malangnya,adek terlampau memilih.

So,kitorang terus gi Pasar Malam Kuala Berang..

At last, he bought 2 shoes + sweater..

Puas hati balik KL nanti..

Time kat Pasar Malam tuh, ayah sempat beli sebiji durian..

Ingat nak makan b4 balik Umah Atok sebab belipun sebiji jer..x sedap la kan nakmakan kat umah atok..

So, port baek ialah kawasan lapang berhamperan Masjid..

Ni la buah durian tuh…

Nampak macam sedap jer..

Ayah berusaha keras membuka kulit durian ini..

Muka kami bertiga di saat2 genting..

huhu..

After solat, maka selamatlah buah2 tersebut dalam perut kami…

Memula suspen jugak sebab susah nak bukak..

Tapi atas kepakaran ayah, akhirnya berjaya gak..

Ahaks~

On da way back tu sempat lak gi makan kat warung tepi jln..

Menunya agak menarik sebab ada roti canai..

So, adekpun order la roti telur favourite die tuh..

Ayah order Roti Tempayan..

macam ni rupanya..

Roti ni di bakar dengan menepekkannya ke tepi dinding tempayan (inner wall)

Dasar tempayannya ada la bara2 api..

Tapi sedap dan yang penting tidak berminyak..

Yang lain order menu biasa jer..nasi grg n mee..

Akhirnya sampai juga kami ke umah atok sewaktu maghrib..

Sudah la hujan pulak..

Terpaksa berpayungan nak ke umah atok..

Malam tu tidur awal la sebab penat.

Jam 10 pagi keesokannya kami semua dah packing siap nak balik kolumpo..

Sanak sedara semua berkumpul di umah atok tuk anta kami pulang..

Meriah tak pic bawah ni..ni sikit jer..ada ramai lagi..tapi x sempat amik pic lak..

Yang bertshirt putih dan berserkup putih di kepala tu la moyangku..

Sedey gakla x dapat duk lama kat kampung..

Tinggal la atuk ngan nenek..bersama moyang yang di jaganya..

xper..next time kami datang lagi yer..

hehe..

Ok..Tamat la sudah percutian kami di Pantai Timur..

Seronok sangat..