Salam..skang aku nak citer pasal pengalaman di Air Terjun ..

Hmm.. Seronok sangat sebab kat sana besh sgt..

Tak caya ushar la pic2 menarik lam post terbaru aku nih..

Ni masa on da way nak ke air terjun..

Semangat nak gi berenang..

Dah terbayang betapa syok nye sebab dah lama x pergi air terjun..

Lagi seronok bila sampai je macam x der orang je..

So, macam air terjun tu kitorang je yang punye..

Sempat candid pic adek depan pintu gerbang Air Terjun Saok..

Tapi tengok la tangganya yang tinggi tu..

Sekali lagi kasihan kat mak sebab tak larat nak panjat tangga tinggi2..

huhu..

Bercandid beramai-ramai kecuali Aida sebab die yang amek gambar..

Berkat kesabaran ayah, dapat jugak mak sampai ke air terjun..

Tapi lambat sikit la..

Kitorang dah pergi berenang seraun dua baru la diorang sampai..

Terus lepak kat tepi batu..

LOVING COUPLE GITU..

Ni la salah satu view menarik kat air terjun nih..

Kitorang naek sampai puncak air terjunan nih la..

Kat situ memang best la untuk berenang-renang..

Ni pic aku ngan adek kat air terjun..BEST SANGAT..

Cantik sangat pic nih..

Bergambar di tepi air terjun yang cantik..

Ni berehat selepas berenang-renang dan menyelam..

Adek kata kalo mandi kat air terjun..

Try menyelam sambil buka mata..

Ia bagus untuk mencuci mata..

Betul ke?

Ntah ler..

Aku sedang cuba bergaya sebelum membuat terjunan yang langsung tak nampak cam tiruk..

huhu..

Aida pun sempat bergaya..

peace!..

Best sangat mandi kat sini..

hehe..

Ni la muka selepas mandi..

Letih tapi sangat best…

Puas hati..

Memang x der orang lain selain kami di sana..

Ni tengah tunggu bot datang ambil kitorang and antar balik ke tempat penginapan..

Mukapun sudah ada letih..

huhu..

Aik, nak ke mana lak nih..

hehe..

Petang tuh kitorang keluar..

Jalan2 ke Taman Herba..

Taman Herba nih ada kat Pulau Sah Kecil..

Sebelah Pulau Sah Besar..

Yang menghubungkan pulau2 ini ialah jambatan..

Haa..ni la dia jambatan yang memisahkan Pulau Sah Besar ngan Kecil..

Belakang adik aku tu Pulau Sah Kecil la..

Ni dah sampai Taman Herba..

Banyak jenis tumbuhan herba yang di tanam di sini..

Antaranya Kacip Fatimah, Tongkat Ali, Misai Kucing, Jerangau dan Mas Cotek..

Ni satu-satunya pondok di Taman Herba ni.

Dalam pondok ni ada air tongkat ali ngan kacip fatimah..

Tu aku tengah tuang air tongkat ali..

Ni la die akar tongkat ali..

Besar kan..

Ni la tempat masak air untuk buat air..

Ni dia pokok mas cotek..

Memang menarik la percutian di Kenyir nih..

After dis, aku akan cerita pasal apa yang kami buat selepas keluar dari Kenyir..

Tunggu..