Setiap hujung minggu..
Aku, mak, kakak aku aida, makcik aku dan anaknya akan membeli-belah di OTK..
Bestnye..

Bukan apa..
Seminggu terperuk kat umah mesti la suka biler dapat keluar..
hehe..
Keluar membeli-belah plak tuh..
Walaupun shopping barang dapur jer..
huhu..

Selalunyer.. memang seronok time nih..
Kalo nasib baek, mak akan belanja makan KFC..
Hehe..
Biasanya family aku amik dinner plate jer..
Ayam seketul sorang..
Tambah satu air pepsi dan chezzy wedges..
hehe..

Kadang2 sempat gak la berjalan-jalan tengok baju kat kedai pakaian yang ada kat sekitar OTK..
Lepas tu baru la masuk OTK..
Biasanya beli barang-barang stock seminggu..
Bawang,sayuran2,buah2an, frozen food, kicap, sos, sabun basuh, barang mandi, jajan2, kopi, teh, susu, gula, garam,
asam keping, asam jawa, lengkuas, halia, jering, serbuk kari, bahan2 tambahan masakan dan lain2..
Terlalu banyak untuk disebut di sini yer..
Belanja dapur seminggu untuk keluarga yang mempunyai 8 orang yang semuanya sudah dewasa (paling muda budak lelaki tingkatan 4)
ialah dalam lingkungan RM200.00..
Banyak jugak kan..
hehe..

Itupun termasuk ikan, ayam, sotong, dan udang sebab selalunya ayah belikan kat pasar setiap pagi minggu
Ayah kata kalo beli kat pasar lebih segar dan murah..
Betul jugak tuh..

Selalunya lepas zohor kitorang gi sana..
Pastu bila dah kul 5 baru la balik..
hehe..
hari minggu memang best..

Memang rutin tiap2 hujung minggu macam ni la..
Cuma kadang2 je gi hari sabtu..
Itupun sebab makcik ada hal lain hujung minggu (ahad)
So, gi awal sikit la dari biasa..

Semangat tul yer bercerita pasal shopping..
Memang betul la kata orang..
Pompuan ni memang suka shopping..
Kalo poket keringpun tetap nak shopping gak..
tapi ‘window’ shopping la..
hehe..