Assalamualaikum..
Bulan 8 banyak makna ar..
Bulan Lapan la negara kiter merdeka.
Bulan ni gak la test berderet..
Bulan ni gak aku bizi sangat2..

macam2 benda kena settlekan.
Aku kena handle wat program sukaneka n Hari Keluarga Tadika Ehsan UTM..
Aku jadi Timbalan Pengarah Program..

Nak rasa bangga tu tak la sangat..
Takut sangat tu ada la..
Ye la tanggungjawab besar giler..
Pulak tu nak kena handle kanak2..
Kalo nak handle sorang tu leh tahan lagi..
Ni sampai 100 kanak2..
Best tu memang best..
Tapi penat giler ar..
Nak melayan kerenah diorang..
Baru separuh hari aku da rasa letih..
Cam nak pengsan pun ada..

Tapi apapun..
Itulah dia pengalaman yang paling bernilai dalam hidup aku..
Bukan sumer orang dapat pengalaman cambest ni..
penat tapi berbaloi ar sebab kena puji..
Program di handle ngan baik..

Sib baik ar program tu dah abis..
Masa bawk benda tu dengan Ainun selaku Pengarah..
Rasa tension sangat..
Banyak pihak yang menekan kitorang..
mengawal kitorang..
Rasa macam tak all out la..

Ye la..
kalo dah kater pengarah tu..
Sepatutnyer sumer benda tu di handle kitorang..
Tapi mungkin atas dasar keprihatinan yang terlampau oleh pihak tu menyebabkan kitorang jadi stress..

Memula dah rasa selesa la ngan tugas tu..
Benda2 xbest tu la wat spoil moood ceria kitorang..
Da la first time handle program..
Sebelum ni tak penah take part pun dalam pengurusan program..
Tibe2 trus jadi orang penting program.Terkejut gak la memula..
Gelabah gak la time mukadimah tu..
Pastu lelama rasa selesa lak nak cakap kat depan..

Tu yang bagusnyer kalo kite join aktiviti camni..
Banyak perkara yang dapat kiter belajar..
Benda2 ni takkan dapat la dalam kuliah..
Kena join kelab persatuan..
Belajar nak present kat depan orang ramai…
Tu sebenar perkara yang aku nak dalami n kuasai..
Sekarang nak kerjapun bukan senang..
Kena pandai cakap..
Cakap tu cakap berisi..
Lagipun kalo join kelab persatuan kiter dapat meluaskan pergaulan..
Yang dijamin ialah..
dak2 yang kiter kenal semuanya baik2..
Tak suker buang masa ngan benda tak berpekdah..
Takkan leh jumper ar member yang suker lepak shopping kompleks..
Sebab mereka semua tau menggunakan masa ngan baik..
Masa lapang dihabiskan dengan join aktiviti kelab..