Tipah tertipu tertipu
Tipu tertipah..
Tipah tertpu tertipu
Tipu tertipah..
Tipah tertpu tertipu
Tipu tertipah..
tipah tertipu lagi..

Sila nyanyi dengan kuat dan bersungguh-sungguh..
Hehehe..

Aku nak citer perihal kehidupan di blok tempat aku menumpang tidur,makan dll nih..
Citer ni adalah benar..
Tiada yang benar
Melainkan yang benar belaka..

Bukan setakat Tipah jer yang tertipu…
Kitorang satu aras ni pun tertipu gak..
Tapi kesnye lagi haru daripada kisah tipah tu..

Macam mana nak mula ar..???
Hm..
Begini..
Untuk sem pendek ni
Aku ngan kawan-kawan aku kena berhijrah dari blok lama ke blok yang lagi veteren..
Tapi,buruk atau baru tak jadi masalah..
Asalkan dapat idup selesa dan tak jauh sangat nak menapak ke kelas
sebab kitorang ni pakai kaki je nak ke kelas..
Tak der transport lain..

Kat blok baru ni banyak ar kucing-kucing yang baru kitorang kenali..
Kire diorang nipun da daftar sem pendek ar..
Duk satu blok..
Kat aras aku ada la 2-3 ekor..
Semuanya betina..
Tau plak la kucing ni itu blok pompuan..
Kawasan larangan tuk lelaki..
Kitorang dapati sekor ni perut dia cam memboyot sikit..
Cam pregnant la kan..
Dan dalam kepala kitorangpun da pikir yang dia ni memeng pregnant cat..

Maka dek kerana kesian..
Kitorangpun jaga dier betul2..
Kucing lain kitorang halau..
Makanan sumer kasi kat dier jer..

Si Dayah yang memang fanatik ngan kucing lagi best..
Dah la kasi makan whiskes tetiap hari..
Siap beli piring yang agak mahal la semata-mata untuk kucing tu..
Siap bagi nama LILO lagi..
Lilo ni memang spesies yang kuat giler makan..
Tapi kitorang tak kisah..
Sebab kitorang pikir dia makan untuk banyak nyawa..
Maklum la pregnant..

Kadang-kadang timbul rasa sihan kat dier..
Biler tak der lauk lebih yang nak kasi kat dier..
muka Lilo ni plak selalu jer wat kitorang sumer sayu..
Sesiapa yang lalu dekat dia mesti kasihan..
Perut dah memboyot begitu..
Kitorang siap leh agak2 lagi berapa ramai la anak Lilo ni nanti..
Sebeb perut dia dah besar sangat..
Bile rasa masa beranak dah hampir..
(Berdasarkan saiz perutnya yang gedabak tuh..)
Kitorangpun mula la cari kotak tempat dia beranak kelak..
Kitorang siap masukkan si Lilo dalam kotak tu..
Test tengok…muat ke tak?
Lilo ni plak macam suker jer..Lepak2 dalam kotak tu..
Malangnya makcik cleaner buang kota ngan pinggan mahal yang Dayah beli..
Sedih bukan kepalang..
Siap kutuk-kutuk lagi makcik tu..

Si Farah pulak hari2 butkan susu untuk si Lilo tu..
Buat susu EveryDay lagi..
Maklum la nak kasi Lilo ngan anak dalam perut dier tu sihat..
Kalau ada lauk jer mmang dapat kat dier jer..
Kucing lain akan dihalaukan..
maklum la Kucing Istimewa..

Makin lama perutnya makin bulat.
Kadang-kadang perutnya bergerak-gerak ..
Macam nak terkeluar dah anak dari perut….
Nana yang nampak jadi gelabah..
Mencari-cari kotak sebaba ingat dia nak beranak.
Tapi tak de paper pun.
Belum sampai masa kut..

Suatu malam masa tengah lepak2 lepas makan malam,
Tetiba Si Farah masuk bilik..
Pastu dier bukak citer..

Aku ada berita buruk untuk korang nih..
Korang tau tak,Lilo tu tak pregnant..
Lilo tu memang GEMUK!

Kitorang terpempan..
Macam tak percaya dengan aper yang farah cakapkan..

Tadi tini ngan Dayah bagitau..
Masa tu aku baru jer nak buat susuu untuk dier..
Tapi aku buat gak laa susu tu..

betulla tu..
Masa nak makan malam tu..
Farah sibuk wat susu tuk Lilo..

Farah kucing ni tak pregnant..
Tini bersuara

Betul Farah..Aku baru tau..
Dayah mengudsap kepala Lilo..

Kau jangan main2..
Farah terkejut..

betul..
Tadi mak aku datang..
Dia cakap kucing ni tak pregnant..
Kalo tak caya tengok ni..
Tini mencucuk-cucuk perut Lilo menggunakan jarinya.

Eh,sakit la ko wat camtu..
Farah lagi terkejut..
Dayah pulak memicit-micit perut Lilo..

Farah dengan geram perus memicit-micit perut Lilo..
Memang betulpun..
Tak ada paper..
Hanya lemak2..
bengang gak sebab tertipu ngan kucing nih..

Lepas ni no more susu!..
Farah melepaskan geram depan kitorang..

Lepas ni kalo aku jumpa siapaku kerjakan..
Karang kalo aku nampak aku pijak2 perut dier..
Aku tertipu..oleh seekor kucing rupanya..
Lepas ni malas dah nak layan dier tu..

begitulah suara-suara yang amat kecewa kerana telah tertipudengan Lilo..
Tapi sebenarnya kitorang sedar..
Lilo tak bersalah..
Dia tak cakappun dia pregnant..
Kitarang yang salah..
Memandai jer cakap Lilo tu pregnant..

Tapi perut dier memang besar..
Perut jer besar..
Yang lain-lain kecik jer..
Dah la jalan pun macam tak larat jer.
Pastu kemain manja lagi ngan kitorang..
Mati2 kitorang ingatkan dia yang pregnant..
Rupanya memang kitorang dah jadi macam tipah..
huhuhuhu..

The moral of the story..
Jnagan mudah percaya dengan sesuatuyang tak pasti..
Pastikan dulu..
siasat betul-betul..
Kalo tak..
Jadi la macam kitorang ..
Haru..
Hehehe..