Hmm..
Hari ni aku tak der paper ar nak kongsi..

Tapi..
Aku nak tanya korang ar..
Korang pernah bermimpi tak..?

Korang percaya tak ngan mimpi nih..?
Kadang-kadang masa kiter mimpi tu kita still leh pk nak citerkat orang biler dah sedar ..
Tapi,biler dah bangun tetiber semua memori terpadam.
Tak ingat langsung apa yang kiter mimpi tadi..
Penah tak korang alami benda tu..
Mesti selalu kan..
Lagi2 kalo mimpi tu best..
Kalo mimpi ngeri ingat lar pulak kan..
Nak citer kot orang pun meremang bulu roma.

Macam mana plak kalo apa yang kita mimpi tu jadi nyata..?
Bagi orang yang hanya mendengar senang jer cakap.
kebetulan jer tu..
Bagi yang merasainya kemain lar gusarnya..
Lagi2 kalo yang jadi nyata tu mimpi ngeri..
Takutnyer..

kalo yang jadi nyata tu mimpi best..
Kawin anak raja ker..
Dapat first class degree ke..
Mimpi jadi kaya ker..
Takper ar gak..
Hehe..

Orang kata mimpi tu mainan tidur jer..
Tak lebih dari tu..
Selalu yang kaco kiter time tido tu tak lain tak bukan..
Syaitan …
Lagi2 time masuk Subuh..
Lagi kuat lar dier bekerja tak kasi kiter bangun menunaikan kewajipan sebagai umat Islam..
Tu yang kadang2 leh terlajak bangun kul 7..
Kul 8..
Kadang2 kul 12 baru sedar..
Tu kira tahap dinosour punyer subuh lar tu..
Nak kater tak kunci jam..
Sampai 3 jam kat tepi telinga..
Jam meja..Jam tangan..jam handset..

Orang kater kalo mimpi orang yang kita kenal..
Dan dalam mimpi tu dia cuma memandang kiter..
Dan dalam mimpi tu dier cumer tersenyum..
Dan dalam mimpi tu dier tak bersuara n bercakap ngan kiter..
Maknanya orang yang kiter mimpikan tu pun tengah mimpikan kiter..
Tul ke?
Entah la..
Ni kater orang lar kan..
Tak tau lar leh pakai ker tak kata dier ni..

Yang penting jangan terlalu taksub ngan mimpi..
Nanti leh terpesong akidah..
Bahaya tuh!